Sonbahar dormansisi 6 olan MAGNA 601 için en uygun biçim zamanı % 10 çiçeklenme dönemidir. *Biçim sayısı bir vejetasyon süresinde 5-6 biçim arasında değişmektedir.
Sapı ince ve gövdenin içi boştur.
Kuru madde oranı % 20,4; protein oranı % 26,8´ dir. *Ot verimi çok yüksektir.
Kullanılacak tohumluk miktarı 2,5-3 kg/da arasında değişmektedir.
Hastalıklara karşı dayanıklıdır.
MAGNA 601 Aprin ile ilaçlı, azot bakterisiyle kaplıdır.
Çok geniş adaptasyon kabiliyetine sahiptir. *Her yerde yetiştirilse de, en iyi büyüme ve gelişmesini havası kurak ve sıcak olan bol sulu alanlarda gösterir. *En iyi yetiştiği topraklar tınlı, çok kumlu olmayan yeterli derecede kireç ihtiva eden topraklardır. *Yonca yetiştirilecek arazilerde taban suyu 2 metre civarında olmalıdır. *Toprak pH nın (asitliğin) 6,5 dan aşağı olmaması gerekir. Yonca tuzlu ve asitli toprakları sevmez..
Yonca yetiştiriciliğinde, toprak işleme ve tohum yatağı hazırlamanın çok büyük önemi vardır. *Yonca tohumları çok küçük olduğundan ekimin yapılacağı birkaç santimlik toprak yüzeyi iyice ufalanmalı, ancak rutubeti kaçırılmamalıdır. *Ağır topraklarda ufalanan toprak yüzeyinin kaymak bağlayacağı dikkate alınarak yonca ekilecek tarlaya en fazla 2 ton/dekar yanmış çiftlik gübresi uygulanmalıdır.
Yonca kışları sert geçen yerlerde ilkbahar, ılımlı geçen yerlerde sonbaharda ekilir.
Ekim derinliği 1-2 cm olmalıdır.
Yonca ekiminin mibzer ile sıraya yapılması uygundur. *Kullanılacak olan tohumluğun sertifikalı olması tercih edilmelidir.* Yonca kurağa dayanıklı olmasına rağmen sulandığı zaman verimi büyük oranda artar.
* Aşağıdaki yonca tohumları haricindeki diğer yonca tohumu çeşitlerimiz hakkında hertürlü bilgi ve sorularınız için lütfen 0362 532 06 88 numaralı telefonumuzdan bizimle irtibata geçiniz...